Bestaat zoveel toeval? 5 waargebeurde verhalen die je nauwelijks zult geloven  0

ongeloof

Soms hoor je verhalen waar je oren van gaan klapperen! Kan dit werkelijk gebeurd zijn? Als die verhalen dan ook nog eens op stom toeval gebaseerd zijn, slaat het ongeloof toe. Zelfs als het echt gebeurd is! In dit artikel: 5 waargebeurde verhalen die je nauwelijks zult geloven…

Een tweeling met hetzelfde leven

tweeling

Stel je eens voor: je bent een tweeling, maar wordt direct na de geboorte van elkaar gescheiden en door andere ouders geadopteerd. Hoe groot is dan de kans dat jullie levens dan vrijwel hetzelfde worden? Het overkwam een tweeling uit Ohio in Amerika. Beide jongens werden door hun adoptieouders James genoemd en beiden werden politieagent. Ze trouwden beiden met een vrouw die Linda heet. Het ene stel noemde hun zoon James Allan. Het andere stel noemde hun zoon James Alan. Ook voor hun hond kozen ze per toeval dezelfde naam: Toy. Nog niet gek genoeg? Na hun scheidingen zijn beide broers opnieuw getrouwd. Allebei met een vrouw die Betty heet. Ongelofelijk toch?
(bron: People)

Voorspelde Mark Twain zijn dood?

comet

Het lijkt er op dat de wereldberoemde schrijver Mark Twain in 1909 zijn eigen dood heeft voorspeld. Toeval? Wie zal het zeggen. Dit is hoe het gebeurde: Eens in de 76 jaar komt Halley’s komeet langs de aarde. Zo ook in 1835, het jaar dat Mark Twain geboren werd. Het leek Twain dan ook niet meer dan logisch dat hij zou sterven in het jaar dat Halley’s komeet opnieuw zou langskomen. Hij zei: “Ik kwam op aarde met Halley’s komeet in 1835 en verwacht ook weer met de komeet te vertrekken.” In 1910 passeerde de komeet de aarde. Mark Twain stierf de volgende dag.

(bron: Wikipedia)

De zuster die niet kon zinken

ruige zee

Het gebeurt niet vaak dat iemand meerdere malen een groot ongeluk meemaakt én overleeft, maar dat is precies wat Violet Jessup overkwam. De verpleegkundige was aan boord van de HMS Olympic, toen dat schip botste met een ander schip; de HMS Hawke. Ze was aan het werk op de HMHS Britannic toen dit schip zonk door een zeemijn. En ook het noodlottige einde van de RMS Titanic kreeg deze dame niet stuk. Geen wonder dat ze bekend is geworden als Miss Unsinkable, de onzinkbare zuster.

(bron: historybuff)

De dood komt onverwachts

We weten allemaal dat er altijd een kans is dat je plotseling overlijdt. Maar soms is de timing wel heel bizar. De Zuid-Afrikaanse astronoom Daniel du Toit gaf een lezing over hoe iedereen plotseling kan sterven. Aan het eind van zijn verhaal nam hij een pepermuntje. Het snoepje schoot in zijn keel en hij stikte, met de dood tot gevolg. Er zijn waarschijnlijk weinig lezingen die meer indruk hebben gemaakt dan deze.

Zeldzaam, maar waar

baby

De kans dat er, wanneer je over straat loopt, een baby op je hoofd landt is op zijn zachtst gezegd zeer klein. Het overkwam Joseph Figlock toen hij door de straten van Detroit liep. De baby viel uit een raam op de vierde verdieping en landde op zijn hoofd. Dat was schrikken! Nog gekker was het toen datzelfde kind een jaar later weer uit de flat viel…en precies op het hoofd van Figlock viel, die toevallig voorbij liep. Bizar!

(bron: Today I Found Out)

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *