De drie beste cocktails van dit moment inclusief recept! 0

cocktail

Ben je ook zo dol op die prachtig versierde glazen met een fleurig drankje en een gezellig parapluutje erin? Of hou jij juist meer van een stoerdere en stevigere drank geserveerd in een luxe kristal glas met een design ijsklontje erin? Dat is het mooie aan cocktails, voor iedereen is er wel een drankje die bij hem of haar past. Zelfs als je niet van alcohol houdt of geen sterke drank mag drinken, zijn er leuke alcoholvrije cocktails beschikbaar. We hebben het dan over de virgin cocktails en sommige zijn niet te onderscheiden van het echte werk. Wij zetten hier de drie beste cocktails van dit moment voor je op een rij inclusief een simpel en gemakkelijk op te volgen recept, want bij het lezen van dit artikel past natuurlijk direct zo’n lekker drankje! We beginnen rustig, met een smakelijke alcoholvrije variant, lees je mee?

1. Virgin en fantastic!

Wist je dat er tegenwoordig een heleboel alcoholvrije cocktails beschikbaar zijn? In bijna iedere populaire bar kun je diverse mocktails of virgin cocktails op de kaart vinden en proberen. Maar natuurlijk kun je ook zelf aan de slag! Een van onze favorieten zijn de Mojito mocktails. Je raadT het al, de alcoholvrije variant op de populaire Mojito! De basis van de Mojito is bruisend water, anderhalve limoen, verse munt en geschaafd ijs. Naast deze basis kun je variëren met vers fruitsap voor de mocktail. Combineer bijvoorbeeld met het sap van een watermeloen!

Wil je meer mocktail recepten? Dan kun je ook bij de volgende cocktails steeds de alcohol veranderen voor een alcoholvrije variant. Je kunt bij de betere slijterijen of zelfs in de supermarkt vaak zeer smakelijke alcoholvrije sterke dranken kopen. Tijd om te experimenteren dus! 

2. Feestelijke champagne cocktail

Een feestje is geen feestje zonder een gezellig glaasje bubbels, toch? Nog feestelijker is natuurlijk een champagne cocktail. De basis voor champagne cocktails is, het zal je wellicht niet verrassen, een smakelijke fles champagne. Uiteraard mag je de champagne ook vervangen voor een andere mousserende wijn, prosecco of cava. De bruisende cocktail gaat vaak gepaard met een smakelijke likeur, zoals perzik likeur of bessenlikeur. Schenk een klein bodempje van de betreffende likeur in een champagneglas en top verder af met de champagne. Ter garnering kun je kiezen voor bevroren frambozen, een blaadje munt of een schijfje kiwi.

Organiseer je een boozy brunch? Dan mag de klassieke champagne cocktail, de Mimosa, niet ontbreken. Pers een glas verse jus en doe daarvan een laagje in een champagne flûte. Vul het glas tot iets onder de rand met champagne of een andere mousserende wijn en serveer met de lekkerste brunchgerechten aan al je vrienden of maak een romantisch ontbijtje voor je partner! De Mimosa is een ideale cocktail die je kunt maken met het laatste restje bubbels van de avond ervoor. Dat wordt smullen!

3. De immens populaire Gin/ Tonic

Officieel is de Gin/ Tonic geen cocktail. Want voor een cocktail moet er sprake zijn van drie of meer ingrediënten, maar toch zijn we tegenwoordig dol op dit drankje. En dat is niet zo vreemd! Je kunt namelijk variëren met de soorten gin en de soorten tonic. De opties en combinaties zijn eindeloos! Zo heb je voor iedereen wel een passende Gin/ Tonic. 

Iedere perfecte Gin/ Tonic begint bij een goed gekoeld glas. Het beste is als je het glas al een paar uurtjes van te voren in de vriezer legt. Verder vul je het glas bijna tot bovenaan met ijs. Vul met je favoriete gin en tonic. Roer het geheel door en garneer met citroengras, jeneverbessen en een schijfje citroen of sinaasappel. Serveren maar!

Ps. Schenk jezelf maar vlug een drankje in bij het lezen van deze bizarre waargebeurde verhalen.

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *