De populariteit van de natuur maakt een comeback en wel om deze 5 redenen! 0

Natuur

Eindeloze oevers vol met vissen, kikkers en ander leven. Prachtige groene rijen met bomen, heuvels waarop een groepje herten staan te grazen en glooiende goudkleurige duinen waar een konijn snel een hol in duikt. Dit is slechts een kleine greep uit het natuurschoon dat ons land rijk is. Ben jij ook dol op de natuur en alle planten en dieren die daarbij horen? Dan ben je niet de enige! De natuur en biodiversiteit krijgt gelukkig steeds meer aandacht vanuit onze maatschappij. En dat is goed nieuws, want wij, mensen, zijn voor een groot deel afhankelijk van de natuur voor ons voedsel en voortbestaan. Maar naast deze belangrijke en praktische reden waarom we de natuur om ons heen moeten koesteren, zijn er nog vijf andere redenen te bedenken waarom het onderwerp ‘natuur’ steeds populairder wordt. Lees je mee?

Reden 1: even volledig ontstressen

Het dagelijkse leven lijkt voor iedereen steeds drukker te worden. Werk, school, kinderen, sporten, een sociaal leven aanhouden, zorgen voor je familie, je hond uitlaten, iets goeds doen voor de wereld en oja, het liefst ook nog wat tijd voor jezelf en voor je hobby’s waar je gelukkig van wordt. Worden de dagelijkse beslommeringen jou soms ook wat te veel allemaal? Stap dan eens naar buiten en bezoek een natuurgebied bij jou in de buurt. Adem de frisse lucht in en je vergeet spontaan al je zorgen. Deze natuurparken zijn een geweldige plek om te ontstressen en weer tot rust te komen! 

Reden 2: een bron van inspiratie

Of je nu last hebt van writersblock of simpelweg wel wat inspiratie kunt gebruiken om tot een creatieve oplossing van een probleem te komen. De natuur is een bron van inspiratie. Dus zit je vast? Leg je werk dan even opzij, ga naar buiten en maak eens een wandeling. De beste oplossingen komen vaak spontaan tot je wanneer je even niet met het probleem bezig bent.

Reden 3: een (bijna) gratis dagje uit

Heb je zin om wat leuks te doen, maar ben je plat zak? Dan biedt de natuur een prachtige oplossing. Neem je lief mee op date naar het strand, maak een lange wandeling door het bos of ga samen een stuk fietsen! Het kost je geen cent en jullie hebben gegarandeerd een leuk dagje uit. Ook ideaal als uitje met de familie, vrienden of voor wat quality me-time

Reden 4: ga op avontuur!

Op ontdekkingstocht door een onbekend natuurgebied zorgt niet alleen voor creativiteit, maar laat je fantasie ook de vrije loop. Dus, ben jij wel toe aan wat avontuur in je leven en wil je even ontsnappen uit de dagelijkse realiteit? Bezoek eens een natuurgebied dat je nog niet kent en bekijk wat daar allemaal te beleven valt. Ook spannend om dit samen met een eerste date te doen of je kinderen op te trommelen en met het gezin een nieuw avontuur te beleven. In de natuur ontdek je elke dag wel iets nieuws. Benieuwd wat jij vandaag zult ontdekken?

Reden 5: de natuur als bron van kennis

Dat we veel kunnen leren van de natuur wist je misschien wel. Alle uitvindingen die we vandaag de dag kennen, vinden op een bepaalde manier wel hun oorsprong in de natuur. Denk maar aan Newton die de zwaartekracht ontdekte doordat een appel op de grond viel of Benjamin Franklin die met een vlieger tijdens onweer het verschil tussen positieve en negatieve stroom in elektriciteit bewees. Wie weet wat jij nog meer van de natuur kunt leren! Ontdek het zelf…

Previous ArticleNext Article
Natuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *