De leukste activiteiten in de natuur! 0

Wandelen in de Natuur

Hoewel de natuur heel belangrijk is, overschatten we soms hoe mooi deze is. Leer de natuur meer te waarderen, door bijvoorbeeld meer te gaan wandelen. Je zult zien dat er echt mooie parels te vinden zijn en dat het de ultieme bron van rust kan zijn. Maar, er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in de natuur. Wat je naast wandelen nog meer in de natuur kunt doen, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Maak een leuke fietstocht

Er is echt prachtige natuur te ontdekken op de fiets. In sommige natuurparken ben je op de fiets net zo welkom als te voet. Dat scheelt heel wat kilometers lopen soms en op de fiets zie je net zo’n mooie landschappen, planten en dieren. De Loonse en Drunense duinen zijn een voorbeeld van een natuurpark dat op de fiets te ontdekken is. Uiteraard zijn het niet alleen de natuurparken die je kunt ontdekken op de fiets. Rijdt maar eens het dorp of de stad uit en laat de natuur je de weg wijzen. Gegarandeerd dat je op de mooiste plekken uit komt. Gelukkig ben je met de fiets en hoef je niet dat hele eind weer terug te lopen! 

Ontdek de natuur op skeelers

Skeeleren is in de zomermaanden heel populair. Het is een sport voor jong en oud en je ziet ze overal. Ook in de natuur kun je ze tegenkomen. Wellicht niet op de zandpaden in het bos, maar wel overal waar een looppad is. Overigens is het wegdek langs een kanaal of door een bos vaak het ideale wegdek om te skeeleren. Daarom is het verstandig om daar eens heen te gaan. Zo blijf je toch lekker in beweging, kun je heel wat meters afleggen en kun je genieten van alle natuur om je heen. Wie weet spot je nog wat leuke dieren of mooie planten. 

Kies voor een leuke wandeltocht

Uiteraard kan wandelen niet ontbreken uit het lijstje. Je kunt natuurlijk zelf in de buurt gaan wandelen, er is namelijk natuur te zien. Elke keer kun je weer iets nieuws en moois ontdekken, vooral in de lente en zomermaanden, wanneer alles in bloei staat. Wandelen is natuurlijk ook super gezond. Dus trek er op uit en ontdek steeds weer een nieuw stukje natuur bij jou in de buurt. 

Een georganiseerde wandeltocht

Als je zelf geen inspiratie meer hebt voor een wandeltocht of juist geïnteresseerd bent in een ander stukje natuur, kun je altijd kiezen voor een georganiseerde wandeltocht. Er zijn namelijk veel wandeltochten die georganiseerd worden voor jong en oud. Er zijn zelfs wandeltochten die gecombineerd worden met bier. Dit zijn bierwandeltochten en worden overal georganiseerd. Grote kans dat er binnenkort één bij jou in de buurt plaatsvindt. Wandelen en bier drinken, dat is toch de perfecte combinatie? Het is in ieder geval van het beste van twee werelden! 

Organiseer een picknick

Eten en wandelen is ook een goede combinatie. Heb je lekker gewandeld en kun je jezelf daarna trakteren op wat lekkers. Een zelf georganiseerde picknick is dan perfect. Trommel je vrienden of vriendinnen op of haal je partner over. Want wat is nou leuker dan de natuur ontdekken met een hele hoop eten? Houdt er wel rekening mee dat je de hele picknickmand mee moet sleuren op de route en als het warm weer is, dat je alles wel koel moet zien te bewaren. Wellicht is het dan verstandiger om eerst te genieten van de picknick en daarna af te sluiten met een mooie wandeling. 

Houdt er ook rekening mee dat je niet overal een picknick mag houden. Let daar dus goed op, wanneer je ergens wil gaan zitten om te eten. Uiteraard moet je er ook voor zorgen dat je alles weer netjes achterlaat, we willen niet de mooie natuur vervuilen! 

Previous ArticleNext Article
Natuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *