Jouw bucketlist vul je aan met deze activiteiten! 0

Zwemmen met een Varken

Iedereen heeft toch wel een zogehete bucketlist? Voor wie de bucketlist onbekend is, het is een lijst met activiteiten die je heel graag in je leven nog wil doen. Wellicht heb je die activiteiten niet op papier staan, maar heb je die in je hoofd al meerdere malen gemaakt. Grote kans dat je die wensen wel ooit hebt uitgesproken met een vriend, vriendin, partner of ander familielid. Er zijn een aantal activiteiten die te leuk zijn, om niet op je bucketlist toe te voegen. Wij zijn benieuwd of deze al op jullie lijstje staan of dat deze er zeker op komen!

Zwemmen met dieren

Dit is zoiets, wat iedereen toch een keer wil proberen? We hebben het dan niet over met dolfijnen zwemmen die opgesloten zitten in een of ander waterpark bijvoorbeeld. We bedoelen echt zwemmen met dieren die in de zee leven. Met welk dier je dan wil zwemmen, ligt natuurlijk aan jou. Als je geen sterke voorkeur hebt, kun je ook eerder kiezen voor een bepaalde bestemming. Dan zie je vanzelf welke dieren je daar tegen kunt komen onder water. Op de Bahamas en Curaçao kun je bijvoorbeeld zwemmen met varkens. Zwem je liever met schildpadden? Ga dan juist op vakantie naar de Maldiven, Egypte of Mexico bijvoorbeeld. Staat zwemmen met dolfijnen juist op je bucketlist? Dan zijn Curaçao en Egypte echte aanraders. Afhankelijk van welke bestemming je kiest, kun je meteen met varkens en schildpadden zwemmen. 

Een grote reis maken

We proberen allemaal eens per jaar op vakantie te gaan. De één gaat dan op wintersport, terwijl de ander liever een strandvakantie boekt. Anderen zijn weer gezegend met een citytrip of 2 per jaar, omdat die liever nieuwe steden ontdekken dan lui op het strand te liggen of af te dalen op ski’s. Uiteraard kun je ook fan zijn van alle 3 de vakanties. Maar, heb je dan ook wel eens een grote reis gemaakt? 

Een rondreis 

Dat kan bijvoorbeeld een verre reis zijn naar een land dat je heel graag wil bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan landen als Thailand, Japan, Zuid-Afrika, Indonesië of Cuba, waar je dan een maand gaat rondtrekken. Zo kun je een land goed ontdekken en elk plaatsje bezoeken die op je lijstje staan. Die maand geeft je genoeg tijd om veel van hun cultuur te leren, wat je ook weer meeneemt in je dagelijkse leven, bewust of onbewust. 

Het kan ook een rondreis zijn van een paar maanden, waarin je een bepaald land ontdekt. Die landen zijn namelijk zo groot, dat je met een maand rondtrekken echt tijd te kort komt. Denk eerder aan een maand of 3 reizen, wat je de tijd geeft om zoveel mogelijk te zien en te doen daar. Wil je niet een bepaald land bezoeken? Dan heb je nog altijd de optie om verschillende landen met elkaar te combineren! Dat kan ook door middel van een roadtrip. 

Een roadtrip 

Een roadtrip door Europa is bijvoorbeeld ook een optie. Italië heeft bijvoorbeeld veel meer te bieden dan de steden die we normaal gesproken bezoeken voor een zonvakantie. Dat geldt hetzelfde voor Portugal en nog veel meer andere landen. Stippel daarom eens een route uit door heel Europa. Ook daar kun je wel een paar weken of maanden voor uit trekken. Europa heeft zoveel moois te bieden! Het zou zonde zijn als je dat moest missen. Een roadtrip is dan eigenlijk een verzameling van heel veel citytrips achter elkaar. Zelfs een roadtrip door Nederland kan heel leuk zijn. Want ken je al deze bijzondere plaatsen al? Tijd voor een ontdekkingstrip of te wel roadtrip door ons eigen kikkerlandje! 

Welke reis je ook ooit gaat maken, het zal er ongetwijfeld één zijn voor in de boeken. Alleen wordt het wel een behoorlijke kostenpost, waar je goed voor moet sparen. Als je denkt aan de herinerringen die je voor de rest van je leven bij je gaat dragen is het geld het meer dan waard!

 

Previous ArticleNext Article
Travel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *