De start van de lente, zo begin jij dit nieuwe seizoen goed! 0

Meisje met gele bloemen in de lente

Het is ongetwijfeld niet langs je heen gegaan. De dagen worden weer langer, de zon laat zich voorzichtig steeds vaker zien en de vogeltjes hoor je vrolijk buiten fluiten. Juist, de lente komt er weer aan! Dat betekent dat we weer vaker naar buiten kunnen (en willen!), dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak en we de tuin weer gezellig onder handen kunnen nemen voor het aankomende zomerseizoen. En als we het dan toch over de zomer hebben.. hoe zit het met beach body? Hoog tijd om daar ook wat aandacht aan te besteden aangezien het strandseizoen straks weer op de stoep staat. Volg dit stappenplan, te beginnen bij jezelf en werk vervolgens naar buiten toe, zo benut jij dit voorjaar gegarandeerd goed! Laat de lente maar komen..

Stap 1: ben jij klaar voor het voorjaar?

Ben je deze winter wat minder vaak naar buiten geweest dan je zou willen en kun je de avondjes op de bank Netflix kijkend niet meer op twee handen tellen? Met een lekkere snack en drankjes erbij? Geen zorgen, we kennen het. Het is heel normaal dat je op de winterse donkere dagen minder energie hebt, maar de lente komt er weer aan. Dus tijd om van die bank af te komen! Beweging is goed voor je gezondheid en voor die sixpack in wording.

Vergeet ook niet je mentale gezondheid. Schud die winterdip van je af en ga lekker de natuur in. Wist je dat regelmatig in de natuur wandelen wonderen doet voor je mentale gezondheid? Combineer het beste van beide werelden en ga bewegen in de natuur!

Stap 2: is je huis klaar voor het voorjaar?

Is je mindset helemaal klaar voor de lente? Dan is het nu tijd om je huis onder handen te nemen. We hebben het natuurlijk over de welbekende voorjaarsschoonmaak. Maar voordat je kunt beginnen met een grondige schoonmaak, is het verstandig om elke kamer kritisch onder handen te nemen en dingen weg te gooien die je niet of nauwelijks gebruikt. Breng kleding die je niet meer gebruikt of past naar tweedehandswinkels of verkoop het zelf online. Oude meubels en woonaccessoires kunnen naar de kringloop en recycle alles wat je niet meer nodig hebt. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd gevoel. En we hebben doorgaans veel meer spullen dan we nodig hebben. Dus wees kritisch! 

Als je hebt opgeruimd dan kun je beginnen met poetsen. Haal je keukenkastjes leeg, neem de koelkast onderhanden en vergeet ook de vriezer niet te ontdooien en grondig schoon te maken. Geen liefhebber van schoonmaken? Zet een leuke podcast op en deze klus wordt een fluitje van een cent!

Het voorjaar is ook een mooi moment om je winterjas in de was te gooien en fris op te bergen voor volgend jaar. Hetzelfde geldt voor je winterse kleding. Opbergen maar!

Stap 3: is tuin klaar voor het voorjaar?

Nu ben je zelf klaar voor het voorjaar en je woning ook of denk je nog aan de grote voorjaarsschoonmaak? Dan is het tijd om je tuin, patio of balkon aan te pakken. Want we hopen natuurlijk op een heerlijk buiten seizoen dit jaar. Dan wil je uiteraard wel een lekker plekje hebben om te zitten en gasten te kunnen ontvangen. Pak daarom in het voorjaar de hogedrukspuit er eens bij en spuit alle groene aanslag van je tegels, tuinmeubels en hekwerk. Dat zal al een heleboel opknappen! 

En wat dacht je van een likje verf op de kozijnen en de schuur? Gooi de kussens van je tuinmeubels eens in de was, zet de houten meubels in de beits en plant een aantal leuke struikjes in de tuin. 

Heb je alle stappen doorlopen? Dan ben jij helemaal voorjaars-proof!

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *