Top 7 leukste musea in eigen land die je simpelweg een keer bezocht moet hebben! 0

Museum met Schilderij

Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor een leuk dagje uit met het gezin, vrienden of je lief, een bezoekje aan het museum is altijd een goed idee. Klinkt een museum bezoeken saai in de oren? Dat hoeft allang niet meer! Tegenwoordig zijn er een heleboel hippe en moderne musea te vinden in Nederland waar je bijvoorbeeld zelf in het middelpunt staat, diverse interessante proefjes mag doen of een bijzondere reis door het eigen lichaam maakt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een museum over te vinden. Urenlang stil zijn en je handen vooral in je zakken houden in musea is allang niet meer van deze tijd voor de meeste musea. Zelfs de klassieke musea zoals het Rijksmuseum in Amsterdam of het Mauritshuis bij Den Haag zijn in een modern jasje gestoken zodat zowel jonge als oude bezoekers een leuke dag uit hebben. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar welke musea je allemaal kunt bezoeken? Wij hebben hier de leukste top 7 voor je op een rij gezet. Doe hier je inspiratie op!

1. National museum of antiquities

In dit museum in Leiden, ook wel het Rijksmuseum van oudheden genoemd, leer je alles op het gebied van archeologie en volkeren van de wereld. Met een bezoekje aan dit museum waan je je in het oude Egypte, de Klassieke oudheid en het mystieke Oosten. En dat allemaal in één dag! Een van de hoogtepunten is de complete Egyptische tempel die je kunt bezoeken in dit museum. 

2. Museum voorlinden

Dit museum is misschien minder bekend, maar verdient zeker een bezoekje! Museum Voorlinden in Wassenaar biedt een unieke kijk op moderne en hedendaagse kunst zowel binnen als buiten het museum. Dit museum is anders dan haar klassieke broertjes en zusjes doordat hier de beleving voorop staat. Tip: museum voorlinden is ideaal om met je date te bezoeken!

3. De Zaanse schans

Een van de grootste openlucht musea van Nederland is de Zaanse Schans bij Zaandam. Al jaren is deze plaats een absolute trekpleister voor talloze toeristen omdat je hier de authentieke Nederlandse cultuur ziet. Denk aan klompen, molens en klassieke klederdracht. Speel toerist in eigen land, loop langs de molenroute en vergeet vooral niet de groepsfoto in klederdracht te maken! Lol gegarandeerd.

4. Nederlands Openluchtmuseum

En als we het dan toch over openlucht musea hebben dan mag het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem natuurlijk niet ontbreken. Wandel door de historie van de Nederlandse dorpen en bekijk typische Nederlandse architectuur. Een van de hoogtepunten in dit openlucht museum is de authentieke tram die je door het park kunt nemen.

5. Museum Speelklok

Speciaal voor de kids: het museum vol zelfspelende muziekinstrumenten. Meezingen, dansen en vooral veel muziek luisteren, dat is een dag in museum Speelklok. Kijk je ogen uit in dit relatief nieuwe museum in Utrecht!

6. Anne Frank huis

Het Anne Frank huis is al jaren lang een favoriet en betreft een geschiedenis die niet vergeten mag worden. Dus ben je in Amsterdam? Bezoek dan zeker het Anne Frank huis en verbaas je over het achterhuis waar je zelf doorheen mag lopen!

7. Rijksmuseum

Als we het hebben over musea in Nederland die je gewoonweg minimaal een keer in je leven een bezoekje moet brengen, dan mag het Rijksmuseum natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Dit klassieke, wereldberoemde museum is gevestigd in het museumkwartier in Amsterdam waar je naast het Rijksmuseum ook het van Gogh museum en het Stedelijk museum kunt bezoeken. Een ideale bestemming voor een dagje cultuursnuiven dus!

Ps. nog meer inspiratie nodig voor een leuk dagje uit met vrienden?

Previous ArticleNext Article
Kunst & Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *