Deze proeverijen kun je zelf organiseren! 0

Een Proeverij Organiseren

Door de pandemie hebben we het thuis blijven enorm leren waarderen. Een avondje erop uit is natuurlijk ook hartstikke gezellig, maar dat is niet altijd nodig. De pandemie heeft ons namelijk creatiever gemaakt en in laten zien dat er thuis ook veel mogelijk is. Je kunt veel zelf organiseren en dat is precies wat jullie nu gaan doen. Dus trommel je vrienden, familie of broers en zussen op en organiseer één van deze proeverijen!

Een bierproeverij

Dit is misschien wel één van de bekendste proeverijen, zeker van deze tijd. Speciaalbier is namelijk populairder dan ooit en daarom zorgt de horeca ervoor dat er steeds meer bierproeverijen georganiseerd worden. Leuk voor jullie, want zo kun je met de vriendengroep alle bierproeverijen langs gaan. Elke proeverij is uiteraard weer anders, dus zo leer je kennis te maken met een hoop verschillende speciaalbieren. 

Tegenwoordig organiseer je zo’n proeverij ook gemakkelijk zelf. Ga naar de plaatselijk slijterij en haal daar een paar verschillende biertjes. Zorg wel dat je van elk biertje genoeg hebt, zodat iedereen het goed kan proeven. Nu nog leuk presenteren en een aantal snacks erbij halen. Hier kun je inspiratie opdoen voor snacks die goed bij een bierproeverij passen. 

Het is wel verstandig om bijvoorbeeld met lichte bieren te beginnen en dan langzaam toe te werken naar de stoute bieren. We hadden het net al over speciaalbieren kopen bij de lokale slijterij, maar je kunt natuurlijk ook op buitenlandse tour gaan. Niet alle bieren zijn natuurlijk hier in Nederland te koop. Surf daarom eens op het internet en haal daar je inspiratie en biertjes vandaan. Dan is de kans groter dat niemand van jullie de bieren eerder heeft gedronken en is het een echte bierproeverij!

Een cocktailproeverij

Ook deze proeverij is enorm in opkomst de laatste tijd. Vooral onder jongeren is deze proeverij enorm bekend. Zo bekend dat we het haast een trend kunnen noemen. Er zijn natuurlijk veel leuke restaurantjes of cafés die cocktails verkopen, zo kun je zelf een proeverij indelen en weet je ook wat je te drinken krijgt. 

Je kunt een cocktailproeverij ook thuis organiseren. Laat bijvoorbeeld iedereen een andere cocktail maken en stem aan het einde van de avond welke cocktail het lekkerste was. Als je met een grote groep bent is het wellicht verstandig om teams te maken, voordat jullie allemaal 10 cocktails op een avond weg moeten drinken. Zorg er ook voor dat je bij elke cocktail ook iets lekkers te eten kunt serveren. Heb je nog inspiratie nodig voor het maken van een cocktail? Lees dan eens dit artikel of maak één van de populairste, zoals een sex on the beach, cosmopolitan of een pornstar martini. 

Een wijn proeverij

Een andere proeverij die leuk is om te organiseren is natuurlijk de wijnproeverij. Deze kun je ook combineren met een kaasproeverij bijvoorbeeld. Zo kun je een paar verschillende flessen wijn halen, met voor elke fles een ander kaasje erbij. Dat wordt nog eens smullen! 

Het leukste is natuurlijk om wijnen te pakken, die iedereen een beetje lust. Houdt iemand bijvoorbeeld niet van rode wijn, dan is het misschien leuker om een proeverij met rosé en witte wijnen te houden. Zo kan iedereen meedoen en drinken jullie ook allemaal dezelfde wijnen. 

Naast kaas kunnen jullie natuurlijk ook kiezen voor andere lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een groot uitgebreid diner. Dan kun je bij elke gang weer een ander wijntje proeven. Maak bijvoorbeeld een spaghetti bolognese of lasagne als een van de gerechten, daar kun je dan een robuuste rode wijn bij drinken. Hier vind je nog meer inspiratie voor de indeling van jouw etentje.

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *