Vijf redenen waarom een smartwatch toch echt niet meer mag ontbreken in jouw collectie aan gadgets! 0

Smartwatch

De smartwatch, ofwel het slimme horloge, is al een tijdje op de markt beschikbaar. Maar pas sinds de afgelopen jaren heeft de smartwatch veel ontwikkeling doorgemaakt. Dat merk je aan de diverse functionaliteiten die je nu van je slimme horloge mag verwachten, het draagcomfort, het uiterlijk van het horloge en, natuurlijk niet onbelangrijk, het ruime assortiment aan smartwatches in de verschillende prijsklassen. Een voordelige smartwatch hoeft tegenwoordig niet meer onder te doen voor de varianten van A-merken. Duurder is niet altijd beter!

Het is dus hoog tijd om je eens te verdiepen in de tegenwoordige smartwatch. Wij hebben alvast vijf redenen voor je op een rij gezet waarom je in deze moderne tijd eigenlijk niet meer zonder slim horloge kan. Ben je nieuwsgierig geworden?

Reden 1: altijd bereikbaar en op de hoogte

Deze reden spreekt misschien voor zich, maar met een smartwatch ben je altijd bereikbaar. Zelfs zonder dat je je smartphone uit de broekzak hoeft te halen ben je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, telefoontjes die je hebt ontvangen en berichten of Whatsappjes. Ook kun je in combinatie met een headset of via de verbinding met je telefoon inkomende gesprekken opnemen, weigeren en met sommige smartwatches kun je gesprekken ook weigeren en bijvoorbeeld een bericht sturen dat je momenteel niet bereikbaar bent en later terug zal bellen. Gemak dient de mens toch?

Reden 2: werk aan je gezondheid, meten = weten!

Het is tegenwoordig hartstikke hip om bezig te zijn met je gezondheid. Een smartwatch kan daar een goede ondersteuning in bieden doordat het horloge je dagelijkse activiteit kan meten, de kwaliteit van je slaap, je ademhaling, je hartslag en bijvoorbeeld het aantal stappen die je op een dag zet. Door grip te houden op je dagelijkse beweging en je persoonlijke waardes kun je gemakkelijker je gezondheidsdoelen behalen. Merk je dat je op een thuiswerkdag wel erg weinig stappen zet? De smartwatch wijst je hierop en zo kun je er makkelijker voor kiezen om je lifestyle te verbeteren. Meten is weten! 

Reden 3: overal genieten van je favo muziek

Een groot voordeel van de slimme horloges van tegenwoordig is dat je zonder naar je mobiel te hoeven grijpen muziek kan luisteren via je smartwatch. En belangrijker nog, je kan je playlist bedienen via je horloge. Dus om het volume aan te passen of door te klikken naar het volgende nummer heb je je mobiel helemaal niet meer nodig. Ideaal voor tijdens het hardlopen in de natuur! Tijdens het sporten heb je niets anders meer nodig dan je hoofdtelefoon en je smartwatch om je pols. En dat zit stukken comfortabeler dan een grote smartphone in je sportbroek of om je arm gebonden.

Reden 4: ontdek ontelbare functionaliteiten

Naast berichten lezen, je dagelijkse activiteit meten en je favoriete liedjes afspelen, kunnen smartwatches nog veel meer om je leven gemakkelijker te maken. Op sommige modellen kun je zelfs het internet afstruinen, online winkelen bij je favo webwinkel, navigeren naar de plaats van bestemming of contactloos betalen. Dat is altijd handig als je onderweg een snelle boodschap wilt doen en je geen bankpas bij je hebt of wilt hebben. 

Reden 5: maak een fashion statement!

De tijd van gigantische grove smartwatches is voorbij. Je hebt nu horloges in alle soorten, kleuren en maten. Er zijn zelfs varianten waarbij ze in stand-by modus bijna niet van reguliere horloges te onderscheiden zijn. Ook het draagcomfort heeft grote stappen gemaakt in de tijd. Wil je een futuristische zwarte smartwatch of ga jij voor een echt fashion statement en kies je voor kleur? De keuze is aan jou!

Previous ArticleNext Article
Technologie ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *