Welke wijnkoelkast kan je het beste kopen? 0

Witte wijn schenken in mooie glazen

Wijn is het belangrijkste onderdeel van de vrijdagmiddag borrel. Een goede witte wijn of rosé moet natuurlijk koud zijn. Dat kan door ze in de reguliere koelkast te bewaren. Een andere optie is om een wijnkoelkast aan te schaffen. Een koelkast gevuld met wijn, dat klinkt toch als muziek in je oren? Maar, welke wijnkoelkast moet je dan kopen? In dit artikel lees je er meer over. 

Jouw eigen wensen

Om te bepalen welke wijnkoelkast je aan moet schaffen, moet je eerst weten waar je deze voor gaat gebruiken. Heb je een poolhouse of een veranda in de tuin, dan ben je wellicht op zoek naar een groter model. Je hebt er immers toch de plaats voor. Komt de wijnkoelkast binnen in huis te staan? Dan ben je waarschijnlijk eerder op zoek naar een tafelmodel. Deze komt uiteraard niet op de tafel te staan. Onder het aanrecht past deze in de meeste keukens veel beter. Zo staat de koelkast ook niet in de weg en kun je wel genieten van een heerlijk koud glas wijn, wanneer jij er zin in hebt. 

Ook als je binnenkort je eigen horecazaak wil openen is het verstandig om al op zoek te gaan naar een goede wijnkoelkast. Voor wie in de tuin een bar heeft gecreëerd of zeeën van ruimte heeft in de bijkeuken, een wijnkoelkast is altijd handig om te hebben. Ideaal voor elke borrel en elk feestje, want de wijn blijft op de juiste temperatuur. 

De verschillende modellen

Natuurlijk is het belangrijk om te weten waar de koelkast komt te staan en hoe vaak je deze bijvoorbeeld gaat gebruiken. Als je een liefhebber van wijn bent, dan hoef je er minder snel over na te denken natuurlijk. Als je wekelijks dan wel niet dagelijks een fles open trekt, dan is de aanschaf van zo’n wijnkoelkast het meer dan waard. 

We kunnen allereerst het onderscheid maken tussen een wijnbewaarkast, een wijnklimaatkast en een wijnkoelkast. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt, maar dat is niet juist. Het zijn 3 verschillende apparaten. 

Een wijnbewaarkast is speciaal ontworpen om de wijnvoorraad lang in te bewaren. Het is te vergelijken met een wijnkelder. De temperatuur is gemiddeld 10 tot 12 graden Celsius in zo’n bewaarkast. 

Een wijnklimaatkast is eigenlijk precies zoals de naam al doet vermoeden. In deze kast kunnen wijnen gekoeld worden, maar de kast kan ook verwarmen. Aangezien de serveertemperatuur per wijn verschilt, moet je een kast hebben die alle temperaturen in kan stellen. Met een wijnklimaatkast is dat mogelijk. Zo kun je in een kast, een hoop verschillende wijnen kwijt. Zo’n wijnkast is dan ook erg ideaal voor horecagelegenheden. 

Een wijnkoelkast zorgt er weer voor dat de flessen voor een korte periode op perfecte temperatuur worden gehouden. In principe zijn deze wijnkasten veel kleiner dan de andere twee apparaten. 

Samenvattend is een wijnkoelkast en een wijnbewaarkast dus het meest ideaal om te hebben voor thuis. Een wijnklimaatkast is heel gebruikelijk in de horeca. Uiteraard is iedereen vrij in de aanschaf van deze apparaten. Voor een kleine horecazaak kan een wijnkoelkast natuurlijk ook heel geschikt zijn. Wijnbewaarkasten zie je ook vaak bij grote horeca ketens. Zij maken gebruik van een wijnkelder, maar kunnen daar net zo goed een wijnbewaarkast neer zetten. 

Je kunt deze apparaten ook gemakkelijk naast elkaar gebruiken, zowel in de horeca als thuis. De Liebherr wijnkoelkast modellen zijn erg populair als het aankomt op deze apparaten. De wijnkoelkasten van Polar zijn ook erg bekend. Het is een groot bedrag om in een keer uit te geven, voornamelijk voor thuis gebruik. Maar, een goed koud wijntje is dat bedrag meer dan waard.

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *