Haal dit jaar alles uit de feestdagen 0

Skiën met de kerst

We hebben 2 jaar kerst op een laag pitje moeten vieren. Dat is natuurlijk alles behalve wat wij gewend zijn. Kerst moet groots gevierd worden met een hoop familie en vrienden, veel cadeaus en lekker eten. Dit jaar is eindelijk het moment dat we het weer groots kunnen vieren. Het grote probleem is dat alle rekeningen en producten enorm zijn gestegen. Als je de luxe hebt, laat die dan zeker niet jouw kerst verpesten. Dit jaar is het jaar om alles uit de feestdagen te halen. Hoe je dat maximaal doet, lees je in dit artikel. 

Ga op vakantie

Na 2 jaar aan huis te zijn gekluisterd en heel het jaar hard werken heb jij echt wel een vakantie verdiend. Kerst is de ideale periode om er eens lekker op uit te trekken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een citytrip naar een leuke stad. Bij voorkeur is dat misschien wel een Nederlandse stad met een te gekke kerstmarkt. Zo ben je wel lekker er tussenuit en op vakantie, maar krijg je wel nog alles mee van de kerstsfeer. Naar het buitenland kan natuurlijk ook. Het is namelijk een hele ervaring op zichzelf om kerst in een ander land te vieren. Ieder land heeft zijn eigen tradities. 

Je kunt er ook voor kiezen om jezelf helemaal af te sluiten van de kerst. Misschien zijn die 2 jaar wel goed voor je geweest en ben je toe aan een oplaad vakantie. Lekker heel de week met de voeten omhoog en alleen opstaan om te gaan eten en naar de sauna of wellness te gaan. Wat een heerlijk vooruitzicht moet dat zijn. 

Een ander idee is om lekker op de latten te springen. Skiën met de kerst moet veel populairder worden. Het is namelijk de ideale tijd om van de pistes af te dalen. Je hebt vaak perfecte weersomstandigheden met veel garantie voor sneeuw. Bovendien zijn de meeste mensen met de kerstdagen wel vrij, waardoor je de ruimte hebt om lekker avontuurlijk te zijn op de pistes

Tonnetje rond eten

Zeg je kerst, dan zeg je ook heel veel eten. Met de feestdagen eten we alsof we dagen daarvoor geen hap op hebben. Het is dan ook niet voor niks een fenomeen om in januari een sportabonnement af te sluiten om de kerstkilo’s er vanaf te trainen. We weten allemaal dat die kilo’s er naar de feestdagen aan zullen zitten, dus omarm het gewoon. Je kunt er maar beter dubbel en dwars van genieten, die kilo’s komen toch wel. 

Iedereen geniet natuurlijk op zijn of haar eigen manier. De ene persoon vindt het heerlijk om dagenlang te gourmetten met de kerst. Voor de ander is uit eten gaan vooral een genot. Met beide ideeën is niks mis, zolang je maar lekker geniet. Niet alleen van het eten, maar ook van de gezelligheid. Daar is het immers kerst voor. Die bijgekomen kilo’s zijn een zorg voor later. Dat is toch elk jaar weer hetzelfde liedje. 

Met 2 dagen dineren ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook ontbijten en lunchen. Zorg dat je genoeg lekkers in huis haalt. Het is immers feest. Bij kerst horen er echt dingen op tafel te staan die niet vanzelfsprekend zijn. De tafel moet niet vol staan met dingen die je elke dag eet, dat geeft natuurlijk geen feestgevoel. Denk eerder aan croissants, chocoladebroodjes en een lekkere kerststol bijvoorbeeld. Dat zijn typische lekkernijen die je bij een kerstontbijt of lunch kunt eten. Houd je ook vooral niet in, maar geniet lekker. 

Uiteraard moeten de snacks ook niet vergeten worden. Zet lekkere snoeppotten vol chocolaatjes op tafel of juist schalen met koeken. Kerst is ook de tijd om lekker te snoepen van alles. Bovendien is het een lekker tussendoortje.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle, Travel ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *