Bezoek dit jaar de kerstmarkten in Limburg 0

Kerstmarkt

Nog even wachten en dan staan de feestdagen alweer voor de deur. Het snoepgoed ligt al in de supermarkten, dus de versiering kan ook bijna van zolder worden gehaald. Om in de stemming te komen, bezoeken velen een kerstmarkt, voordat de officiële sfeer begint. In Limburg hebben we een aantal kerstmarkten die zeker de moeite waard zijn. We zetten de Limburgse kerstmarkten hieronder voor jou op een rijtje!

De ondergrondse kerstmarkt – Valkenburg

Als je een kerstmarkt wil zien, dan moet je zeker naar Valkenburg gaan. Deze is enorm uniek en daarom zeker een bezoekje waard. Nergens anders vind je kerstmarkten in grotten. Deze markt is dan ook de oudste in zijn soort. Uiteraard is er boven de grond ook nog van alles te beleven, maar in de grotten gebeurt de magie. Het wordt niet voor niks de kerststad van Nederland genoemd! 

Bezoek deze kerstmarkt van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Zo kun je ver voor de kerstperiode al in de stemming komen. De sfeer zit er namelijk goed in, in de grotten in Valkenburg. Je kunt echt niet om de kerstsferen heen. Gelukkig zijn de grotten lang genoeg open om er ultiem van te genieten. Je kunt altijd nog een weekend weg boeken, zodat je echt niks overslaat. Valkenburg is namelijk echt de moeite waard, voornamelijk met de kerstperiode. 

Het Heerlense winterdorp

Vanaf donderdag 8 december is het officieel weer wintertijd in Heerlen. Vanaf het moment dat je op deze kerstmarkt stapt ben je al bedolven in de kerstsferen. Je kunt er schaatsen op de prachtige schaatsbaan, rondstruinen langs alle kraampjes en genieten van heerlijk eten. Alles wat een kerstmarkt te bieden heeft, vind je bij Wintertijd in Heerlen. Het is dan ook een uitje voor jong en oud. Uren kun je je hier vermaken met een glaasje glühwein of een kopje warme chocolademelk. Wat wil je nog meer? In Heerlen is aan gezelligheid zeker geen gebrek. Het is dan ook het perfecte uitje om bijvoorbeeld een vriendinnendag te organiseren. Lekker bijkletsen op de schaatsbaan of samen inkopen doen voor de kerstperiode. Helaas is er altijd een tijd van komen en gaan. Op zondag 10 januari wordt de wintertijd dan ook weer afgesloten, maar dan heb jij er wel een hoop plezier aan beleefd. Tot snel in Heerlen en vergeet vooral niet te genieten. 

De magische kerstmarkt – Maastricht

Bij elke kerstmarkt horen natuurlijk talloze kraampjes met kerst accessoires en lekkernijen. Maar, wat deze kerstmarkt zo magisch maakt is onder andere de lichtroute. Deze begint bij het station en laat je langs alle mooie plekken van Maastricht lopen. Vanaf het moment dat je de trein uitstapt ben je dus al helemaal in een kerstsfeer. Op het vrijthof kun je de magie van boven bewonderen door een ritje in het verlichte reuzenrad te wagen. 

Vanaf 1 december kun je al gaan genieten in deze magische stad. Maastricht heeft natuurlijk nog veel meer moois te bieden zoals André Rieu, bijvoorbeeld.

Een gedeelte van de cultuur kun je al zien tijdens de lichttour. Zo heb je al een kans om kennis te maken met het prachtige Maastricht. De rest van de cultuur kun je altijd op een andere manier leren kennen. Boek bijvoorbeeld een weekend weg naar Maastricht. Zo heb je de tijd om Maastricht te ontdekken en de kerstmarkt te bezoeken. 

Natuurlijk hebben we in zowel Nederland als België nog meer leuke kerstmarkten, die ook zeker de moeite waar zijn. Kijk hier eens naar, wellicht zit er een kerstmarkt bij die nog op jullie lijstje staat. Het bezoeken van zo’n markt is in ieder geval een aanrader. Al helemaal als je in de kerstsfeer wil komen.

Previous ArticleNext Article
Algemeen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *