Zo maak je de beste pasta met zalm 0

Pasta met Zalm

We kunnen allemaal inspiratie gebruiken als het om koken gaat. Hoe leuk je koken ook vindt. Het kan soms een struggle zijn om te bedenken wat je op tafel gaat zetten. Je hebt namelijk van die dagen dat je totaal inspiratieloos bent. Op andere dagen heb je wel de ingrediënten al in huis, maar vraag je je af wat je daarvan kan maken. Met zalm en pasta in huis, kom je al heel ver. Je leest in dit artikel hoe je het aanpakt. 

Kies jouw pasta

De meeste mensen hebben altijd wel pasta in huis. Mocht dit niet het geval zijn, koop deze dan eerst bij de supermarkt. Welke pasta je kiest, maakt voor het gerecht niet uit. De een vindt tagliatelle lekker en de ander heeft liever penne. Ook met spaghetti of cannelloni’s kun je dit recept gemakkelijk maken. Kies daarom eerst jouw favoriete pasta, voordat je de rest van de ingrediënten gaat verzamelen. 

Haal de ingrediënten in huis

De pasta zelf staat wellicht al op jouw boodschappenlijstje, maar we hebben natuurlijk nog meer nodig voor dit gerecht. Te beginnen met de zalm natuurlijk. Haal zalmfilets en verse spinazie. Zalm en spinazie zijn namelijk een perfecte combinatie. Nu gebruiken we beide ingrediënten in de pasta met zalm, maar je kunt deze ingrediënten ook op andere verschillende manieren met elkaar combineren. Denk aan een lasagne van zalm en spinazie of juist een vers gemaakte pizza. Met spinazie en zalm kun je heel veel kanten op. 

Daarnaast hebben we 1 citroen nodig, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en een handjevol pijnboompitten. Om de saus te maken hebben we crème fraiche nodig en om af te toppen een handje vol basilicum. 

Zo bereid je het

Allereerst moeten we de zalm klaar gaan maken. Het is aan te raden om de zalm eerst in stukken te snijden. Besprenkel ze ook met het sap van de citroen. Je brengt de zalm daarna verder op smaak met zout en peper. Daarna kun je de zalm aanbakken in olijfolie. Binnen 2 tot 3 minuten is de zalm lichtbruin van buiten en mag het vuur uit. Verpak de stukken zalm in aluminiumfolie, zodat je kunt beginnen aan de rest van het gerecht. 

Ondertussen kun je de pasta al beetgaar koken. Hoelang je deze moet koken hangt natuurlijk af van de pasta die je hebt gekozen. Volg daarom altijd de bereidingswijze op het pak. Als je twijfelt of je tagliatelle goed is. Kun je een sliert tegen de keukenmuur gooien. Als de tagliatelle blijft pakken, dan is deze goed. 

In een andere pan kun je de sjalotjes gaan fruiten samen met de knoflook. Dit doe je door eerst boter warm te laten worden in de pan en de ui te snipperen. Voeg de 300 gram spinazie ook toe aan de pan. Roerbak deze mee tot de spinazie geslonken is. Ondertussen kun je in een droge, maar hete koekenpan het handje vol pijnboompitten goudbruin roosteren. 

Als de spinazie geslonken is, kun je de helft van de basilicum ook toevoegen aan de pan. Eventueel kun je nog zout en peper toevoegen, omdat de saus alvast op smaak te brengen. Daarna is het tijd om de crème fraiche toe te voegen om de saus te maken. 

Als de saus is gemaakt, kun je de pasta en zalm er aan toevoegen. Roer alles nog een keer door elkaar, zodat alles met elkaar gemengd is. Zo wordt het een complete pasta. Vervolgens kun je de borden op gaan maken. Schep de pasta op de borden en bestrooi deze met pijnboompitten en de rest van de basilicum. 

Dat wordt genieten, want het is een heerlijk gerecht. Smakelijk eten!

Previous ArticleNext Article
Eten & Drinken ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *