Een en al Brabantse gezelligheid op de Tilburgse Kermis 0

De Leukste Attracties Tilburgse Kermis

Gezelligheid met een grote G, dat is toch echt de kermis in Tilburg. De kermis strijkt elk jaar weer 10 dagen neer in het Brabantse Tilburg. Vanuit alle hoeken van het land komen bezoekers naar dit spectaculaire evenement. Het is een feestje dat niet in jouw agenda mag missen. Lees snel met ons mee, wanneer je hier naartoe kunt gaan.

De Brabantse gezelligheid

Voor gezelligheid moet je in Brabant wezen. Voornamelijk in de zomer barsten hier de grootste feesten los. In juni trapt Guus Meeuwis vaak af met Groots met een zachte G en een maand later kunnen de Brabanders hun geluk ophalen op de Tilburgse Kermis. Beide evenementen barsten van de gezelligheid. 

Dit jaar staat de kermis gepland van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli. Dat betekent niet alleen 10 dagen feest op de kermis, maar ook in alle kroegen er omheen. Op de kermis zelf barst het al van de gezelligheid, maar daarnaast worden er nog veel evenementen georganiseerd. De evenementen op Roze Maandag spannen uiteraard de kroon. Dat is een van de themadagen die vanuit de kermis worden georganiseerd. Op deze maandag komt iedereen naar de Tilburgse binnenstad verkleed in het roze. Hoewel sommige gezegend zijn met een roze t-shirt, dossen anderen zich uit in roze kostuums. Het is zeker de moeite waard om deze dag eens mee te maken. Al is het alleen maar om een kijkje te gaan nemen. 

Er wordt naast de kermis dus ook van alles georganiseerd. Zo heb je veel keus als je naar Tilburg komt. De meesten hebben dan ook keuzestress over waar ze een dansje moeten gaan wagen. Wordt het de bierhal, een festival of een van de kroegen? Aan keuze geen gebrek in ieder geval. 

De leukste attracties Tilburgse Kermis 

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux. Dat zegt natuurlijk wel iets over het succes van dit evenement. Er komen niet voor niks zoveel bezoekers op af elk jaar. De grootste van de Benelux, wordt je natuurlijk niet zomaar. Dat betekent dat er enorm veel attracties moeten staan. Van eendjes vissen en blikgooien voor de kinderen tot paardenrace en de schiettent voor de volwassenen. Alleen aan spellen tenten kun je je geluk als echte gamer niet op. Dan hebben we het nog niet eens over de andere attracties gehad. Uiteraard kun je een zweefmolen en reuzenrad verwachten, maar ook de bekende botsauto’s en breakdance zullen een standplaats hebben. Voor de echte daredevils is er bijvoorbeeld de booster en de catapult. Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit alle attracties die er op de Tilburgse Kermis te vinden zijn. Daarnaast staan er ook genoeg tenten waar je eten en drinken kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan ijskramen met verschillende soorten schepijs, maar ook aan tenten met een groot assortiment aan slushpuppy smaken. Snoepgoed mag natuurlijk ook niet ontbreken op een kermis. Je zult er ongetwijfeld wat kaneelstokken, popcorn, suikerspin en ander snoepgoed kunnen scoren. Aan friet en hamburgers is ook nooit gebrek op de kermis in Tilburg.

Als je alles bij elkaar optelt, ben je al gauw een hele hoop geld kwijt als je hier een dagje naar toe gaat. Voornamelijk als je met het gezin gaat, zul je diep in de buidel moeten tasten. Het is dan ook verstandig om al vroeg te beginnen met geld opzij leggen. Vele jongeren sparen het hele jaar door voor dit spektakel. Al het zakgeld wordt opzij gelegd en gaat naar de Tilburgse Kermis. Lees hier hoe jij het beste kunt sparen voor dit grootse evenement.

Previous ArticleNext Article
Kunst & Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *