Creatieve bezigheden met Pasen 0

Paaseieren Schilderen

Als de paaseieren in de winkels liggen wordt het tijd om jouw eigen plannen te maken. De kinderen zijn thuis en jullie zijn wellicht ook wel vrij. Goed moment om samen eens de Paasdagen te vieren. Alleen, wat kun je allemaal doen tijdens deze feestdagen. En misschien nog belangrijker, wat is het leukste om te doen met (kleine) kinderen? 

Paaseieren zoeken

Als je nog kleine kinderen hebt, dan hoort paaseieren zoeken er natuurlijk bij. Je bent er zelf ook mee opgegroeid en het is een traditie om te doen met jonge kinderen. Een tip is wel om ze te tellen voordat je ze gaat verstoppen. Zo kun je makkelijker controleren of de kinderen alle paaseieren hebben gevonden. Het kan nog wel eens tot problemen leiden als een paasei blijft liggen. Voornamelijk met kleine kinderen en huisdieren moet je oppassen als ze blijven liggen. Daarom is vooraf tellen een heel goed idee.

Het makkelijkste is om de grote paaseieren te verstoppen samen met wat paashazen. Die kleine eitjes zijn voor kleine kinderen vaak te moeilijk om te vinden. Bovendien is zo’n groot paasei natuurlijk ook een veel leukere traktatie. Vooral als ze die daarna meteen op mogen eten. 

Paaseieren schilderen

Naast het zoeken van paaseieren is het ook traditie om deze te schilderen. Het handigste daarvoor is om witte eieren te kopen. Op donkere eieren kun je namelijk niet zo goed met kleur werken. De meeste winkels hebben hele handige spulletjes om eieren te schilderen. Natuurlijk kun je ook zelf spullen bij elkaar zoeken. 

Het handigste is wel om de eieren eerst te koken. Mochten ze dan vallen, dan heb je er niet zoveel troep van. Als de eieren eenmaal opgedroogd zijn, dan kunnen ze die lekker opeten als snack. Je kunt ze natuurlijk ook op Eerste Paasdag schilderen en ze Tweede Paasdag serveren met de brunch. 

Paaseieren kleuren

Van het paaseieren zoeken en schilderen naar paaseieren kleuren. Er zijn online genoeg Paas kleurplaten te vinden, die je kunt printen voor de kinderen. Laat ze zelf te werk gaan met potloden en stiften. Kleuren kunnen ze vaak al snel wel zonder toezicht doen. Alleen even zorgen dat ze de tafel niet mee kunnen kleuren. Zo heb je ook nog even tijd om iets voor jezelf te doen met Pasen. 

Als de kinderen iets ouder zijn kun je ze natuurlijk ook aan de slag laten gaan verf, mochten ze dat nog niet beu zijn. Al is het verven van een ei, heel anders dan verf gebruiken op papier. 

Een dagje uit

Vind je dat er wel genoeg kunst is gemaakt? Zijn jullie klaar met alle creatieve bezigheden? Dan is het tijd om zelf eens kunst te gaan bezoeken. We hebben een aantal leuke musea, die zowel voor jong als oud heel leuk zijn. Veel musea zijn zelfs heel leerzaam. Zoek daarom samen een leuk museum uit. Als ze het zelf leuk vinden heb je ook meer kans dat ze er iets van leren. Dat herken je vast ook bij jezelf. 

Al moet een museum natuurlijk altijd leuk zijn en niet alleen om leren gaan. Toch is het op zo’n vrije dag van school altijd mooi meegenomen als ze iets nieuws leren. Het is toch een onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling om over verschillende aspecten iets te leren. School krijgt dat niet altijd voor elkaar, daar moet je als ouders ook wat tijd in investeren. Een bezoek aan een museum is dan heel geschikt. 

Na al die indrukken in het museum is het tijd om lekker te gaan wandelen. Wellicht is er wel een speeltuin in de buurt, waar ze al hun energie kwijt kunnen. De energie van al die chocolade moet er toch weer uit gerend worden.

Previous ArticleNext Article
Kunst & Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *