Kies voor een overnachting in de natuur 0

Overnachten in de Natuur

Nederland is rijk aan natuur. We wandelen dan ook graag door de lokale bossen en natuurparken. Maar wist je dat je ook kunt overnachten in de natuur? Stel je voor dat je wakker wordt door fluitende vogels. Dat is toch heerlijk de dag beginnen in de ochtend? Lees snel verder waar je allemaal kunt slapen. Kies voor een van deze overnachtingen in de natuur.

Slapen in een boomhut – Drenthe

Ben je het stadsleven helemaal beu? Laat dan even alles de boel de boel en vertrek naar Drenthe. Je kunt hier overnachten in een boomhut. Stel je voor dat je hoog tussen de bomen wakker wordt van alle vogeltjes die fluiten. Het eerste wat je ziet als je je ogen opent zijn konijntjes die tussen het gras huppelen en reeën die voorbij lopen. Het is een ideale overnachting met je partner, maar ook met kleine kinderen. Zo kun je ze veel beter leren wat voor dieren er allemaal in de natuur leven. 

Overnachten in een tiny house

Op verschillende plekken in Nederland is het mogelijk om te overnachten in een tiny house. Je hebt ze midden in de natuur, maar ook aan het water. Dat is een perfecte ligging voor een weekendje weg. Vanuit het huisje kun je surfen of een bootje huren. Deze huisjes zorgen ervoor dat je kennis kunt maken met kleiner wonen. We hebben een tekort aan huizen in Nederland. Daarom wordt het ook steeds meer gestimuleerd om van een tiny house jouw droomhuis te maken. Van deze huizen kunnen er namelijk meer gebouwd worden, omdat ze niet zoveel plek in beslag nemen als elk ander huis.

Slapen in een kas – Limburg

Normaal gesproken wordt er groenten en fruit in een kas geteelt. In Limburg wordt de kas heel ergens voor gebruikt. Hier is de kas namelijk omgetoverd tot een slaapplek. Je krijgt hier de kans om tussen de groene velden te overnachten met jouw gezin. Met het slapen en douchen ben je wel beschut, maar voor de rest kun je heerlijk naar buiten kijken. Zo krijg je echt het gevoel alsof je buiten tussen de groene velden slaapt.  Dat is natuurlijk een unieke beleving.

Overnachting in een molen – Tytsjerk

Er zijn nog een aantal molens in Nederland, die je van binnen kunt bekijken. Eentje die heel bijzonder is staat in Friesland. In deze molen kun je namelijk overnachten met twee personen. De molen staat al 120 jaar op deze plek en daardoor zijn alle details van vroeger nog zichtbaar. Het is natuurlijk wel heel krap ingericht, omdat er weinig ruimte is. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Het is dan ook niet de meest ideale plek voor mensen met claustrofobie. Voor wie wel tegen kleine ruimtes kan is dit een hele leuke plek. Want wie kan nou ooit zeggen dat hij in een molen heeft geslapen midden op het platteland in Friesland. 

Slapen in een dome – Vuren

Glamping is het nieuwe overnachten van tegenwoordig. Het is een combinatie van glamour en camping. We noemen dit ook wel luxe kamperen. Glamping doe je onder andere in Vuren en dan wel in een dome. Het leuke aan deze dome is dat je ook buiten moet douchen. Dat is natuurlijk een hele andere en bijzondere ervaring. De dome staat op een ideale plek, waardoor je uitzicht hebt over de weilanden. Vanuit deze plek kun je heerlijk van de zonsondergang genieten. ‘S middags trek je er gezellig op uit op de fiets of te voet. Langs de weilanden is het heerlijk wandelen. Overigens is het Lingebos ook dichtbij, mocht je even willen afkoelen in de zomer. 

Previous ArticleNext Article
Natuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *