De leukste kerstdagen voor de kinderen 0

Kerstmeisje onder de Kerstboom

Kerst is hét moment om lekker samen te zijn met het gezin. Het is misschien wel een van de weinige momenten in het jaar, die jullie echt samen spenderen. Jullie moeten er dan ook dubbel en dwars van genieten. Denk dit jaar eens wat meer aan de kinderen en richt de kerstdagen in, zoals zij het geweldig vinden. In dit artikel kun je wat meer inspiratie op doen. 

Warme chocolademelk met slagroom

Het is niet alleen kerst, maar ook winter. En dat betekent dat er veel warme chocolademelk met slagroom gedronken moet worden. Laat ze eens wat meer ervan drinken, dan dat ze normaal mogen. Het is tenslotte kerst en vakantie. Begin er bijvoorbeeld al mee bij het ontbijt of juist tussen de middag met een lekkere snack. De tweede kop kan dan gedronken worden na het avondeten. Als alle buikjes dat natuurlijk toelaten! 

Lekkere kerstkoekjes bakken

Duik na het ontbijt eens de keuken in om samen met het hele gezin kerst koekjes te bakken. Afhankelijk van de leeftijd, laten jullie de kinderen natuurlijk het meeste werk doen. Jullie zijn er eigenlijk alleen maar bij om toe te zien dat er geen vingertjes sneuvelen. Hier en daar kunnen jullie wel helpen bij het recept, maar de kinderen doen natuurlijk het meeste. Voor hen is het geweldig om eens voor jullie te koken. 

Zo samen in de keuken staan is een kostbaar moment. Dat zijn herinneringen die je niet snel meer vergeet. Maak er dus ook het beste van en introduceer dit als een soort traditie in jullie kerstrituelen. 

Een heerlijke wandeling

Als de koekjes uit de oven zijn, moeten ze natuurlijk altijd even afkoelen, voordat jullie ze kunnen eten. Ga daarom in de tussentijd een heerlijke wandeling maken. Kinderen houden ervan om lekker buiten te zijn. Ga bijvoorbeeld naar een speeltuin in de buurt of juist de eendjes voeren bij een van de vijvers. Al zullen er niet veel eenden te vinden zijn in de kerstkou. 

Het is in ieder geval goed om even lekker beweging te hebben. De kinderen moeten natuurlijk ook hun energie kwijt kunnen. Met binnen zitten lukt dat niet helemaal. Bovendien zitten ze nog vol met adrenaline van het koekjes bakken. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een lekkere frisse neus te halen. Daar knapt iedereen van op. 

Een kerstfilm kijken

Nadat jullie een frisse neus hebben gehaald is het natuurlijk tijd om die versgebakken kerstkoekjes te proeven. Dat doe je natuurlijk met een kop warme chocolademelk met slagroom. Ondertussen kan er een leuke kerstfilm gekeken worden. Kiezen jullie voor een nieuwkomer of gaan jullie voor een ouderwetse klassieker? De kinderen mogen natuurlijk kiezen. 

Hier vind je bijvoorbeeld een aanbod met kinder kerstfilms. Van klassieke kerstfilms zoals de Grinch tot Paddington. Het zijn allemaal films die het kijken waard zijn. Vooral als jullie ze nog niet hebben gezien. 

Diner naar keuze

De dag wordt natuurlijk voor de kinderen afgesloten met een diner. Wat jullie gaan eten hangt natuurlijk af van de keus van de kinderen. Laat ze bijvoorbeeld kiezen tussen gourmetten en kaasfonduen. 

Voor beide hoef je niet gigantisch lang in de keuken te staan. Dat is weer een voordeel voor jou. Een ander voordeel is dat je het samen kan doen. Laat de kinderen zelf hun stukjes vlees omdraaien bij het gourmetten. En zelf hun prikker in de kaas dopen. 

Op die manier leer je ze ook wat bij. Dat is natuurlijk ook een mooie boodschap van de kerstdagen. Je doet alles samen, zodat een ander er ook nog van kan leren. Deze intense dagen, waarbij de kinderen zoveel inspraak hebben, zullen ze niet snel vergeten. Nieuwe kersttradities zijn zo geboren.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *